Google roept reizend personeel terug na inreisban Trump

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google heeft meer dan 100 reizende personeelsleden gevraagd terug te keren naar de VS uit vrees voor een nog strenger inreisverbod van de president Donald Trump. Trump kondigde gisteren aan dat er een inreisverbod komt voor inwoners uit zeven landen in het Midden-Oosten. Google vreest dat de blokkade wordt uitgebreid.

Verschillende Amerikaanse technologiebedrijven als Google en Facebook reageren negatief op het inreisverbod van Donald Trump voor inwoners van de islamitische landen Syrië, Iran, Irak, Jemen, Libië, Soedan en Somalië.

Mark Zuckerberg van Facebook herinnert de nieuwe president van de VS eraan dat hij samen met heel wat Amerikanen ook afkomstig is van een immigrant.

Google heeft aan BBC bevestigd dat het bedrijf uit voorzorg meer dan honderd reizende personeelsleden gevraagd heeft om terug te keren naar de VS. Het technologiebedrijf vreest dat het strenge inreisbeleid van Donald Trump uitgebreid zal worden.

Op die manier zouden sommige "grote talenten" van Google de toegang tot de VS ontzegd worden. "Als het beleid nog strenger wordt, gaan we misschien moeten nadenken over een mogelijke verhuizing van sommige onderzoeksgroepen uit de VS", meldt Google.