Hotelbrand in Antwerpen: 5 gewonden, onder wie 2 even kritiek

Bij een korte brand in een hotel in Antwerpen zijn vijf gewonden gevallen. Twee onder hen waren even in kritieke toestand. Het hotel werd ontruimd, maar ondertussen mochten alle gasten weer naar binnen. Een elektrisch deken dat niet genoeg opengeplooid was, zou de brand veroorzaakt hebben.

De brand brak rond 6 uur vanochtend uit in een appartement op de derde verdieping van het hotel City Apartments aan de Van Stralenstraat. Er was heel wat rookontwikkeling in de kamer, maar het vuur is uit zichzelf gedoofd.

In totaal waren dertig personen aanwezig. Vijf onder hen zijn gewond: twee ervan waren even in kritieke toestand, drie anderen zijn licht bevangen door de rook. 

Het hotel is geëvacueerd en het medisch interventieplan is afgekondigd. De hotelgasten die niet gewond raakten, werden buiten opgevangen in een bus. Zij mochten vrij snel opnieuw naar binnen. 

De oorzaak van de brand zou een elektrisch deken zijn dat niet goed opengeplooid was. Er loopt intussen een onderzoek naar de brandveiligheid van het hotel. Zo hadden enkele hotelgasten geen brandalarm gehoord en werden ze ook niet gewaarschuwd door de uitbaters.