"La La Land" is favoriete film van Amerikaanse producers

De hedendaagse musical "La La Land" van Damien Chazelle zit op Oscarkoers. "La La Land" heeft de prijs voor beste film gewonnen op het gala van de Producers Guild Awards in Los Angeles. De film met Emma Stone en Ryan Gosling haalde het van onder meer "Moonlight", "Manchester by the sea" en "Hidden figures".

De vereniging van Amerikaanse filmproducenten heeft gisteravond de Producers Guild Awards uitgereikt. De filmprijzen zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die op 26 februari worden uitgereikt in Los Angeles.

"La La Land" heeft de Producers Guild Award voor beste film in de wacht gesleept. De Amerikaanse filmproducenten verkiezen de hedendaagse musical boven "Arrival", "Deadpool", "Fences", "Hacksaw Ridge", "Hell or high water", "Hidden figures", "Lion", "Manchester by the sa" en "Moonlight".

Vorig jaar won "The big short" de Producers Guild Award voor beste film. De Oscar ging naar "Spotlight". De acht jaren daarvoor was de laureaat van de Producers Guild Award voor beste film ook de laureaat van de Oscar voor beste film.

Andere winnaars op het gala van de Producers Guild Awards zijn "Zootopia" (beste animatiefilm), "O.J.: Made in America" (beste documentaire), "Stranger things" (beste tv-drama) en "Atlanta" (tv-komedie).