Meeste inzittenden van vermiste Maleisische boot levend teruggevonden

De meeste inzittenden van de vermiste boot voor de kust van Maleisië zijn levend teruggevonden. De hulpdiensten zijn nog op zoek naar 4 van de 31 inzittenden.
De boot was onderweg naar het eiland Pulau Mengalum in de Zuid-Chinese zee.

De boot vertrok gisterenochtend vanuit de Maleisische stad Kota Kinabalu in de richting van het eiland Pulau Mengalum in de Zuid-Chinese zee. Het gaat om een eiland dat erg populair is bij toeristen om te snorkelen. Aan boord zaten 28 Chinese toeristen, een schipper en twee bemanningsleden.

Toen 's avonds de boot na twaalf uur nog steeds niet terug was, sloeg de eigenaar alarm. Vrij snel startte de overheid met een grote zoekactie. Er werden onder meer schepen en helikopters ingezet. De hele actie verliep behoorlijk moeilijk door het slechte weer.

Ondertussen zijn 27 van de 31 inzittenden levend en wel teruggevonden, zo bevestigen de plaatselijke autoriteiten. Onder hen ook de schipper en de twee bemanningsleden. De meesten werden teruggevonden in het water, in groepjes van vijf tot tien personen. De vier andere toeristen zijn nog vermist.