Minder perfect is ook mooi…

"Iedereen wil graag perfect zijn, maar ik ben er helemaal klaar mee." Alicia Keys had midden vorig jaar, toen ze de drastische beslissing nam om geen slavin meer te zijn van make-up, wellicht nooit verwacht dat haar initiatief zo’n immense respons zou krijgen. Plots bleken ook andere celebrity’s het minder moeilijk te hebben hun ware gelaat te tonen, al was het maar om ook een graantje mee te pikken van de schminkloze hype. En Keys bleef volharden, ook al gaf ze nu een weinig toe aan het februarinummer van het Amerikaanse lifestylemagazine Allure. Maar op de cover van het blad bleef ze stralen zonder make-up. Opnieuw werd ze op sociale media met lofbetuigingen overladen, vooral voor de flinke dosis aan zelfvertrouwen in een wereld, gedomineerd door glitter en glamour.

Maar de hype die volgde op de beslissing van Keys werd intussen ook door andere beroemdheden ingevuld, soms met verrassend resultaat. Want make-up kan een mens flink veranderen, zo moge blijken uit volgende selectie:

Cameron Diaz ("Charlie’s angels", "Bad teacher")

Diaz: "Ik ben blij dat ik kan bijdragen tot de discussie dat, als je leert dat je op een mooie manier kan ouder worden, je ook op een betere manier ouder wordt. Je lichaam kennen helpt je op de best mogelijke manier in schoonheid verder te leven."

Sharon Stone ("Basic instinct", "Catwoman")

Sofia Vergara ("Modern family", "Four brothers")

Cindy Crawford, fotomodel

Crawford: "Ik moet mezelf toch niet blijven verdedigen dat ik er op mijn 50e niet op dezelfde manier uitzie dan toen ik 20 was. Ik weet het intussen wel. Wat ik ook zal doen, ik zal er nooit meer 20 of 30 uitzien."

Lady Gaga ("Bad romance", "Telephone")

Adriana Lima, fotomodel

Lima: "Model zijn is keihard werken. Zelfs als je ziek bent moet je er toch voor gaan. Vliegtuig op, vliegtuig af, eventueel met vertragingen. Dat kan je op zo’n moment dan ook aflezen van mijn gezicht."

Gwyneth Paltrow ("Shakespeare in love", "Iron man")

Heidi Klum, fotomodel

Katie Holmes ("Batman begins", "The Kennedys")

Drew Barrymore ("E.T.", "Music and lyrics")