Premier Michel: "België is het oneens met inreisverbod voor zeven moslimlanden"

België is het oneens met het inreisverbod dat de Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgevaardigd voor zeven moslimlanden. Dat zegt premier Charles Michel (MR). "Ons land zal er geen voorbeeld aan nemen en zal meer uitleg vragen via diplomatieke weg."

Met een nieuw decreet dat de president afgelopen vrijdag ondertekende, krijgen inwoners uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië en Syrië voorlopig geen visum meer voor de Verenigde Staten. 

In een korte reactie verklaart premier Michel het oneens te zijn met het bewuste inreisverbod. "België zal hier geen voorbeeld aan nemen en zal meer uitleg vragen via diplomatieke weg."

Michel benadrukt wel dat het om een soevereine beslissing gaat. "Het migratiebeleid is een zaak van de Amerikaanse regering", zegt de premier, die wel belooft de zaak "nauwgezet op te volgen voor mogelijke gevolgen voor onze burgers".