Vier doden bij zware gevechten in Oost-Oekraïne

Bij zware gevechten in het oosten van Oekraïne zijn drie regeringssoldaten omgekomen bij een aanval van de pro-Russische separatisten in de omgeving van Donetsk. Ook bij de separatisten viel een dode.

De separatisten hadden de Oekraïense stellingen in de omgeving van de industriestad Avdiivka ten noorden van Donetsk eerst met granaten bestookt en dan geprobeerd ze te veroveren. De aanval kon afgeslagen worden. Ook twee burgers in Avdiivka raakten gewond bij de ontploffing van een granaat, aldus het persbureau Interfax.

Langs de kant van de separatisten zei Eduard Bassurin, vicecommandant van de zogenaamde volksrepubliek Donetsk, dat een strijder door vijandelijk vuur werd gedood. In de stad Donetsk werd een burger gewond.

Oekraïense troepen en de door Rusland militair ondersteunde separatisten geraken ondanks de heersende wapenstilstand steeds weer slaags met elkaar. Volgens VN-cijfers zijn er in de oorlog sinds 2014 al 10.000 mensen gedood.

De Oekraïense president Petro Poroshenko brengt morgen een bezoek aan Berlijn voor besprekingen met bondskanselier Angela Merkel.