Zoektocht na onrustwekkende verdwijning van 22-jarige in Brugge

In Brugge is een zoektocht gestart naar een 22-jarige jongeman die wellicht in het water is gesukkeld. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De politie, civiele bescherming en de cel vermiste personen hebben een afgebakende zone grondig doorzocht.

Gisterenochtend werd een jongeman slapend aangetroffen op een woonboot in het Brugse Vest. Hij had een black-out, maar meldde dat zijn vriend ook in de buurt moest zijn. De twee waren samen op stap geweest en hadden daarbij gedronken en drugs gebruikt. Omdat ze nog wilden langsgaan in Lichtschip Mayflower wat verderop, volgde het duo een traject langs het water.

Het parket vermoedt dat de twee op de woonboot wilden klimmen en dat de 22-jarige man in het water is terecht gekomen. Zijn verdwijning wordt als heel onrustwekkend gezien. Daarom is er een zoekactie uitgevoerd in een zone vlak bij de boot.

"Het is zeker niet normaal dat de jongen niet meer is komen opdagen", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Alles zou erop kunnen wijzen dat er sprake is van een incident. De verdwijning is gebeurd de nacht van vrijdag op zaterdag: als we hem terugvinden in het water, is de kans dat hij het heeft overleefd vrijwel onbestaande. Anderzijds mag je andere pistes nooit uitsluiten, maar dan blijft de vraag waar de jongen zich bevindt."

Een sonarboot heeft het water gescand en twee mogelijke vindplaatsen aangeduid, maar in beide gevallen bleek het om oud ijzer te gaan. Omdat het te donker werd, is de zoekactie rond 18 uur stopgezet.