"Ik treed opnieuw op om te testen of ik nog grappig ben"

Kamagurka en Herr Seele staan komende zondag voor het eerst in zestien jaar opnieuw samen op het podium in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. "Er komt nog een optreden, want de voorstelling is uitverkocht", zegt Kamagurka in "Van Gils & Gasten".

Kamagurka en Herr Seele maakten in de jaren 80 de Vlaamse culturele centra onveilig met hun absurde avondvullende voorstellingen. Ze hadden ook succes in Vlaanderen en Nederland met hun humoristische programma "Lava".

Zestien jaar na hun laatste optreden staan ze opnieuw samen op het podium. "Ze hadden me gevraagd in de Arenbergschouwburg in Antwerpen om elke eerste zondag van de maand een avondprogramma samen te stellen. Ik had gevraagd aan Herr Seele of hij daar zin in zou hebben en hij zei ja", zegt Kamagurka in "Van Gils & Gasten".

Herr Seele licht zijn motieven om terug op te treden met Kamagurka toe. "Ik doe dit eigenlijk tegen mijn goesting, want ik zit liever in mijn zetel. Ik doe het toch omdat ik wil testen of ik nog steeds grappig ben", aldus Herr Seele.

De komieken zijn ervan overtuigd dat hun absurde humor nog steeds zal werken. "De absurde humor van vroeger is de meest actuele humor van nu. Er is een ding dat niet verandert of veroudert en dat is absurde humor", zegt Kamagurka.

"Maar satire maakt wel een heel moeilijke periode door", vult Herr Seele Kamagurka aan. "Als je Trump bekijkt, die man is grappiger dan alle comedians samen."

De voorstelling van Kamagurka en Herr Seele komende zondag in de Arenbergschouwburg is uitverkocht. "Er zal zeker nog een voorstelling volgen voor de mensen die geen ticket hebben kunnen kopen", besluit Kamagurka.