CIA-directeur krijgt dan toch plaatsje in Nationale Veiligheidsraad

De directeur van de inlichtingendienst CIA zal dan toch een plaats krijgen in de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis. Dat heeft de woordvoerder van president Trump gezegd. Ook de directeur van de inlichtingendiensten en de stafchef van het leger zijn altijd welkom, zo zei Sean Spicer.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
De kandidaat-directeur van de CIA Michael Pompeo (archief).

Woordvoerder Sean Spicer zei dat Trump beslist had zijn recente memorandum aan te passen, waarmee hij de Veilligheidsraad hervormd had, om CIA-directeur Mike Pompeo toch nog toe te voegen aan het kruim van de raadgevers op het gebied van de nationale veiligheid. Bij de hervorming werd ook de omstreden raadgever van Trump, Steve Bannon, aan de raad toegevoegd.

De herstructurering van Trump gaf ook de directeur van de inlichtingendiensten en de stafchef van het leger de opdracht enkel die vergaderingen bij te wonen, "waarin gediscussieerd wordt over zaken die onder hun verantwoordelijkheid en expertise vallen". Spicer zei nu dat de beide mannen welkom zullen zijn om de vergaderingen bij te wonen. Hij ontkende ook dat de reorganisatie een belangrijke verandering was tegenover de vorige administraties.