Consumentenorganisatie naar Duitse rechtbank tegen WhatsApp

Een Duitse consumentenorganisatie stapt naar de rechtbank in Berlijn tegen WhatsApp. De organisatie VZBV pikt het niet dat de privacyvoorwaarden van de berichtendienst in augustus werden aangepast zodat informatie uitgewisseld kan worden tussen WhatsApp en moederbedrijf Facebook.

De consumentenorganisatie VZBV vindt dat elke consument zelf zou moeten kunnen beslissen over hoe zijn of haar persoonsgegevens door WhatsApp worden gebruikt.

Het gewijzigde beleid van WhatsApp werd eerder al bekritiseerd door de Europese Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager en door de Duitse mededingingsautoriteit.

In een reactie zegt WhatsApp dat zijn privacybeleid en -voorwaarden de wet respecteren en gebruikers duidelijk en eenvoudig uitleggen hoe de dienst werkt. Ze geven hen ook de mogelijkheid om te kiezen hoe gegevens worden gebruikt.

Meest gelezen