Eerste aflevering "Reizen Waes" goed voor kijkcijferrecord

De eerste aflevering van het derde seizoen van "Reizen Waes" op Eén heeft zondagavond 1.642.526 kijkers gelokt. In het cijfer zitten de kijkers die live hebben gekeken en de mensen die zondag uitgesteld hebben gekeken). Daar komen nog kijkers bij die de komende dagen en weken uitgesteld naar het programma kijken. De aflevering over Sierra Leone van gisteren is de best bekeken aflevering van het programma ooit.
© VRT

De start van het derde seizoen van "Reizen Waes" is niet onopgemerkt voorbijgegaan zondagavond. 1.642.526 kijkers hebben gisteren naar de aflevering over Sierra Leone gekeken.

Net geen zestig procent van alle televisiekijkers in Vlaanderen stemden gisteravond af op Eén om de avonturen van de televisiepresentator in Sierra Leone te bekijken.

Na de uitbraak van het ebolavirus in West-Afrika in 2014 was Sierra Leone verboden gebied voor toeristen. Begin 2016 was de crisis voorbij en Tom Waes stapte op de eerste vlucht naar het land. Tom Waes was de eerste klant in twee jaar tijd van het grootste reisbureau van Sierra Leone.

De best bekeken uitzending van het vorige seizoen van "Reizen Waes" werd uitgezonden op 1 maart 2015. Die uitzending lokte 1.571.344 kijkers. De best bekeken uitzending van het eerste seizoen kwam in 2013 op een dinsdagavond op antenne. Die aflevering was goed voor net geen miljoen kijkers.

© VRT