Gunther Broucke verkozen tot overheidsmanager van 2016

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) heeft Gunther Broucke verkozen tot overheidsmanager van het jaar 2016. Broucke is intendant bij Brussels Philharmonic en bij het Vlaams Radio Koor. Hij krijgt de prijs voor "het boeiende, moeilijke maar ook innovatieve proces dat hij met de Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor de voorbije 10 jaar heeft afgelegd".
(C) Aurore Belot

Gunther Broucke begon in 1998 als artistiek directeur bij het voormalige Vlaams Omroeporkest en het Vlaams Radio Koor. In 2003 werd hij er intendant. Onder zijn leiding keerden de ensembles terug naar het Brusselse Flageygebouw en werd het Vlaams Omroeporkest omgevormd tot Brussels Philharmonic.

"Broucke heeft het orkest en het koor omgevormd tot wat het ensemble nu is, en gebracht tot op het niveau van waardering dat het in eigen land en internationaal krijgt. Hij is er vanaf 2003 als intendant in geslaagd om de medewerkers terug geloof in eigen kunnen te geven, in een samenspel tussen de raad van bestuur, de wisselende politiek verantwoordelijke ministers, zijn directe medewerkers en de ruimere personeelsgroep", aldus de VVBB.

Ieder jaar reikt de VVBB ook een carrièreprijs uit aan mensen die zich gedurende een groot deel van hun loopbaan hebben ingezet voor het verbeteren van de publieke sector. Die gaat dit jaar naar Mark Suykens, de afscheidnemende algemeen directeur van de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

"Mark Suykens heeft de VVSG geleid met grote gedrevenheid, handigheid, met een grote inzet en een brede dossierkennis", meent de VVBB. "Het is niet overdreven om hem de verpersoonlijking van de VVSG te noemen, en de man die staat voor sterke lokale besturen in Vlaanderen", luidt het.

Suykens is al sinds 1996 algemeen directeur bij de VVSG. Hij wordt op 1 februari opgevolgd door Mieck Vos.

Meest gelezen