Het Eurovisiesongfestival in Kiev viert diversiteit

Het officiële logo en de slogan voor het komende Eurovisiesongfestival in Oekraïne zijn bekendgemaakt. "Celebrate diversity" is het thema van de liedjeswedstrijd. Volgens de European Broadcasting Union weerspiegelen de slogan en het logo het beeld van de Oekraïense cultuur.

Jon Ola Sand van de EBU heeft het officiële logo en de slogan voor het komende Eurovisiesongfestival voorgesteld. Het thema is "Celebrate diversity" (vier diversiteit).

"Het thema van verscheidenheid bouwt verder op het thema van vorig jaar, "Come together". Het is de kern van de Europese waarden. We zullen onze krachten bundelen om onze unieke verschillen en fantastische muziek te vieren", aldus Jon Ola Sand.

Het logo is gebaseerd op een Oekraïense halsketting, de namysto, meldt Songfestival.be. Het is niet alleen een juweel, maar ook een beschermend amulet en een symbool van schoonheid en gezondheid.

De 62e editie van het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in het International Exhibition Centre in Kiev. De halve finales vinden plaats op 9 en 11 mei. De finale van de liedjeswedstrijd vindt plaats op zaterdag 13 mei.