Leerkracht van Brugse hotelschool verdacht van aanranding minderjarigen

Een leerkracht van de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte wordt verdacht van aanranding van de eerbaarheid van minderjarigen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. J.T. werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

De zedenfeiten met twee leerlingen zouden zich in de hotelschool hebben afgespeeld. Na verhoor door de politie werd de verdachte half januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de man niet aan te houden, maar hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. Het Brugse parket kan enkel bevestigen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt voor feiten van aanranding van de eerbaarheid van minderjarigen. De gezagspositie van de leerkracht wordt gezien als een mogelijke verzwarende omstandigheid.

Ondertussen is de leerkracht door de tuchtcommissie van zijn school preventief geschorst.