Lichaam in Brugse Ringvaart is van vermiste jongeman

Het levenloze lichaam dat vanochtend is aangetroffen tijdens een zoekactie in de Brugse Ringvaart, is ondertussen geïdentificeerd. Het gaat zoals verwacht om de vermiste Hendrik (21), meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het slachtoffer vertoont op het eerste gezicht geen sporen van geweld.

Vrijdagavond trok Hendrik samen met een kameraad naar een feestje op het 't Sasplein in Brugge. Van daaruit vertrokken ze om 4.55 uur in de richting van het café Mayflower. De vriend van Hendrik werd echter om 5.55 uur slapend aangetroffen op het dek van een woonboot langs de Kruisvest. De man was duidelijk onder invloed van drank en drugs, waardoor hij zich niet meer precies kon herinneren wat er was gebeurd. Van Hendrik ontbrak elk spoor.

Bij een zoekactie aan de Kruisvest is vanochtend rond 11 uur het lichaam van een man uit het water gehaald. De identificatie heeft nu uitgewezen dat het inderdaad om de vermiste jongeman gaat. Zijn stoffelijk overschot vertoont volgens de eerste vaststellingen geen sporen van geweld. Voor alle zekerheid zal wel nog een autopsie uitgevoerd worden.