Oprichter gamebedrijf achter Pac-Man overleden op 91-jarige leeftijd

De Japanner Masaya Nakamura, bekend als de "geestelijk vader van Pac-Man" is op 91-jarige leeftijd overleden. Nakamura richtte in de jaren 50 het gamebedrijf Bandai Namco op. In 1980 bedacht een van de designers van Bandai Namco het videospel Pac-Man. Het videospel werd een doorslaand succes. Nakamura stierf op 22 januari, maar spelbedrijf Bandai Namco Holdings heeft het nieuws nu pas bekendgemaakt.

Pac-Man is een geel monstertje dat zich een weg moet zoeken doorheen een speelveld gevuld met bolletjes die hij moet opeten, terwijl hij vier spoken moet ontwijken.

In 1980 werd het spel voor de eerste keer verkocht en in een mum van tijd groeide het uit tot een monstersucces overal ter wereld. Het Guinness Book of World Records noemde Pac-Man het meest succesvolle arcadespel van zijn tijd.

Nakamura stichtte het bedrijf achter Pac-Man in 1955. Bandai Namco begon met twee mechanische hobbelpaarden op het dak van een winkel in Yokohama, in Japan. Gaandeweg specialiseerde hij zich in videospelletjes en themaparken. Nakamura overleed vorige week op 91-jarige leeftijd. Zijn bedrijf wilde niet meer details geven over zijn dood. 

Meest gelezen