Oudste twitteraar van het land wordt 100

De oudste twitteraar van het land wordt vandaag 100 jaar oud. Die eer is weggelegd voor oud-CVP-politicus Jan Verroken. "Blijven asemen" is zijn advies om zo oud te worden. Dat plaatste hij - hoe kan het ook anders - op Twitter. Het sociale medium is voor hem naar eigen zeggen een manier om "in contact te blijven met de gebeurtenissen".

Zes jaar geleden begon Verroken aan zijn Twitter-avontuur. Vandaag viert hij zijn 100e verjaardag, en tweet hij nog steeds. "Politiek en maatschappij" is een van zijn geliefkoosde onderwerpen. "Ik ben nog altijd geboeid in en nieuwsgierig naar de gebeurtenissen", aldus de oud-politicus. Al staat hij op Twitter ook even stil bij zijn bijzondere verjaardag.

(lees verder onder tweet)

Jan Verroken ademt politiek en drukte als CVP-politicus in de jaren 60 zijn communautaire stempel op de politiek. Zo hielp hij de taalgrens in ons land vastleggen. In 1968 bracht hij zelfs de regering van partijgenoot Paul Vanden Boeynants ten val met zijn harde standpunt in de twistappel "Leuven Vlaams", de splitsing van de universiteit van Leuven. Eind jaren 80 verliet hij zijn CVP en trok zich terug in de lokale politiek in Oudenaarde.

In 2000 zei Verroken de actieve politiek definitief vaarwel. Maar hij blijft de politiek dus wel volgen. En sinds 2011 tot op vandaag doet hij dat ook via Twitter. "Een schoon venster op de wereld", noemt de eeuweling het. Via dat venster sturen heel wat hedendaagse politici Verroken hun verjaardagswensen.

"Terzake" bezocht Verroken 6 jaar geleden, toen de man zijn Twitter-account begon