Sigur Rós komt met speciale show naar België

Sigur Rós komt naar België. Op 1 oktober staat de IJslandse groep op de planken van Vorst Nationaal. En het wordt een "speciale passage", zegt organisator Live Nation. Na hun doortocht op Dour Festival, wordt ons land dit jaar dus nog eens getrakteerd op een portie Sigur Rós.

De groep van Jónsi en co brengt die avond twee aparte sets, gescheiden door een pauze. Op het menu: een selectie van de klassiekers uit hun repertoire, maar ook nummers uit hun achtste plaat die binnenkort verschijnt. 

Hun Belgische doortocht maakt deel uit van een Europese tournee, die op 16 september in Manchester start. Vervolgens komen onder meer Londen, Parijs, Amsterdam, Stockholm, Oslo, Berlijn en Wenen aan de beurt. De ticketverkoop start nu vrijdag 3 februari om 9 uur. Kaarten kosten 43 en 49 euro.