Tientallen gewonden bij verkeersongeval op Franse A13

Bij een groot verkeersongeval met verschillende voertuigen op de A13 in Frankrijk zijn maandagochtend meer dan 70 gewonden gevallen. Vijf van hen zijn er erg aan toe, melden verschillende Franse media. De aanrijding waarbij in totaal zeven voertuigen betrokken waren, gebeurde in Epône, ten westen van Parijs.
AFP or licensors

Het ongeval gebeurde kort voor 5 uur in de ochtend. Bij de aanrijding waren twee bussen, vier voertuigen en een vrachtwagen van 38 ton betrokken, zo meldt Le Parisien.

Volgens de kabinetschef van de prefect van Yvelines, Dominique Lépidi, zijn twee voertuigen om nog onbekende reden tegen elkaar gebotst, waardoor de vrachtwagen in schaar kwam te staan. Daarop zijn dan twee bussen ingereden, zo vertelde Lépidi aan de Franse zender BFM Paris.

AFP or licensors

De voorlopig balans van het ongeval ligt op 78 gewonden. Vijf mensen bevinden zich in kritieke toestand, onder wie beide buschauffeurs die door de brandweer bevrijd moesten worden. In totaal zijn er een honderdtal brandweerlui ter plaatse. Er is op de snelweg ook een mobiele medische post opgericht, om de eerste zorgen toe te dienen. Betrokkenen worden opgevangen in de sporthal van Aubergenville.

De snelweg is richting Parijs volledig afgesloten tussen Epône en Flins-sur-Seine. De prefectuur vraagt de A13 te mijden tot de middag. Dan pas zal de snelweg opnieuw opengaan voor het verkeer.