Trein rijden weer tussen Mechelen en Leuven, hier en daar nog vertragingen

Er rijden opnieuw treinen tussen Mechelen en Leuven. Het treinverkeer op de lijn was de hele nacht en tijdens de ochtendspits zwaar verstoord als gevolg van een ongeluk met een goederentrein en een auto in Wijgmaal. De bestuurder van de auto kwam daarbij om het leven.

Het ongeluk gebeurde iets na middernacht. Een auto die was vastgeraakt op de sporen aan de Remylaan, werd aangereden door een voorbijrijdende goederentrein. Volgens de eerste vaststellingen van het parket was de bestuurder om een nog onbekende reden van de overweg afgeweken en kwam hij daardoor met zijn wagen klem te zitten. Een getuige probeerde nog om de wagen verder te duwen maar dat lukte niet, waarna de het voertuig werd aangereden. De automobilist, een man van 52 uit Holsbeek, overleefde de aanrijding niet.

Door het ongeval waren beide sporen tot iets voor 6 uur vanmorgen versperd. Daarna konden de treinen tussen Haacht en Leuven over één spoor, maar dat ging wel gepaard met vertragingen van 15 tot 20 minuten. De NMBS legde vervangbussen in tussen Mechelen en Leuven.

Sinds 9.10 uur is ook het tweede spoor weer in gebruik. Volgens Infrabel zijn er nog gevolgvertragingen van ongeveer 10 minuten maar zouden die tussen 10 en 11 uur volledig weggewerkt moeten zijn.