Verkeer op E40 Brugge-Gent kan weer normaal verlopen

De verkeershinder op de E40 Brugge-Gent is van de baan: alle rijstroken zijn weer vrij na het ongeval van vanmiddag. De snelweg was urenlang afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen. Het verkeer werd omgeleid via de E403 en de E17.

In Oostkamp worden al enige tijd werkzaamheden uitgevoerd, waardoor er maar twee van de drie rijstroken beschikbaar zijn. Omstreeks 13.30 uur is een vrachtwagen geladen met veevoeder gebotst tegen de signalisatievoertuigen die automobilisten waarschuwen voor de werkzaamheden.

De trekker van de inrijdende vrachtwagen vloog bij het ongeval in brand. Door de bluswerken was de snelweg gedurende uren volledig afgesloten. De brandweerkorpsen van Torhout, Oostkamp en Ruiselede kwamen ter plaatse, net als politie en ambulance.

Er was grote hinder voor het verkeer, want er moesten drie vrachtwagens worden weggesleept. Het Vlaams Verkeerscentrum gaf automobilisten de raad om de E40 tussen Brugge en Gent te vermijden en om te rijden via de E403 en de E17. Ook op de lokale wegen in de buurt van Oostkamp en Ruddervoorde liep het verkeer vast.