Volkswagen stoot met recordverkoop eeuwige rivaal Toyota van de troon

De Duitse autoconstructeur Volkswagen heeft, ondanks het dieselschandaal, in 2016 een recordaantal van 10,3 miljoen auto's verkocht en stoot op die manier zijn Japanse concurrent Toyota van de troon. Toyota verkocht 10,18 miljoen wagens.

In 2015 was de Japanse constructeur Toyota nog marktleider, maar al in de eerste drie maanden van 2016 was de kentering ingezet: Volkswagen verkocht toen 2,51 miljoen wagens, Toyota moest het met 2,46 miljoen doen.

Nu de jaarcijfers bekend zijn, blijkt dat Volkswagen inderdaad eeuwige rivaal Toyota van de troon heeft gestoot. Het Duitse en Japanse autoconcern leveren een eeuwige strijd om de eerste plaats bij de autobouwers. Opvallend is dat Volkswagen in de verkoop weinig last lijkt te hebben van het dieselschandaal.

De Duitse autobouwer verkocht in 2016 10,3 miljoen auto's, een stijging van 3,8 procent. Het is meteen ook een record. Volkswagen verzamelt tegenwoordig twaalf merken, waaronder Audi, Porsche, Seat en Skoda.

Ook Toyota zag de verkoop stijgen in 2016, tot 10,18 miljoen auto's. De Japanners moeten nu tevreden zijn met de tweede plaats.