"Te veel uitstoot toxisch chroom in en rond industriezone Genk-Zuid"

De luchtkwaliteit in en rond de industriezone Genk-Zuid is de afgelopen jaren sterk verbeterd en ook de gemiddelde jaarresultaten van de meest recente metingen lijken veelbelovend. Toch waarschuwt dokter en gemeenteraadslid Harrie Dewitte (PVDA) dat er in het gebied nog steeds hoge waarden chroom en nikkel gemeten worden. 

Vooral de waarden voor de uiterst gevaarlijke stof chroom6 lijken regelmatig te pieken en dat zou bij langdurige blootstelling bijzonder schadelijk kunnen zijn voor de omwonenden. Bij staalproducent Aperam benadrukken ze dat de resultaten van de luchtmetingen ieder jaar positiever zijn. Er worden dit jaar ook nog extra maatregelen genomen om de impact op de Genkse luchtkwaliteit zo klein mogelijk te houden.

Video player inladen ...