"En dan komt Dory ook nog eens achter een grote muur terecht"

Terwijl de protesten tegen het inreisverbod van Donald Trump almaar toenamen, zou de kersverse VS-president afgelopen weekend toch de nodige tijd uitgetrokken hebben voor een familiemoment. Hij zou even verpozen met de animatiefilm "Finding Dory". De keuze voor die film, over de zoektocht van de vergeetachtige blauwe vis Dory naar haar ouders, deed menig wenkbrauw fronsen, en dat werd al snel op sociale media duidelijk gemaakt. Ook Ellen DeGeneres, die de stem van Dory vertolkt in de film, kon gisteren in haar programma niet nalaten het nog eens over de inhoud van de film te hebben. Ook al beweerde ze dat ze "het niet over politiek zou hebben".

Onder meer CBS-journalist Mark Knoller en ex-medewerker van Obama, Chris Lu, maakten het dagschema van de VS-president afgelopen weekend bekend:

Niet iedereen was overtuigd van de correctheid van de informatie -Sean Spicer, de woordvoerder van Trump, twitterde alvast dat de president de hele dag hard aan het werken was-, toch lokte de mededeling onmiddellijk de nodige reacties uit op sociale media:

Gisteren opende DeGeneres alvast haar programma met een verwijzing naar de keuze van Trump en maakte ze de kijker duidelijk waarover die film gaat: "Nee, Ik ga het niet over politiek hebben en dus ga ik het ook niet over het inreisverbod hebben. Nee, ik ga praten over het erg niet-politieke, familie-vriendelijke, People’s Choice Award-winnende "Finding Dory"."

"Dory leeft in Australië, maar haar ouders leven in Amerika. Ik weet niet welke religie zij beleven, maar haar vader (stem van Eugene Levy, nvdr) klinkt een beetje Joods. Niet dat dat veel uitmaakt. Als Dory met haar vrienden in Amerika aankomt, komt ze terecht in het Marine Life Institute, achter een grote muur. Ze moeten over die muur geraken. Geloof het of niet, die muur heeft geen enkel effect om hen tegen te houden."

"In Amerika krijgt Dory de hulp van andere dieren. Dieren die haar helemaal niet nodig hebben. Dieren die niets gemeenschappelijks met haar hebben. Die dieren helpen haar, ook al hebben ze allemaal andere kleuren. Want dat is wat je doet, als je ziet dat iemand hulp nodig heeft. Je helpt hen."

"Dat is de boodschap waarvan ik hoop dat iedereen die "Finding Dory" bekeken heeft ook begrepen heeft. Volgende week zal ik vrouwenrechten uitleggen door het over de film "Mr. Wrong" te hebben", grapte DeGeneres nog.

Niet iedereen bleek dan weer even geamuseerd met de woorden van DeGeneres:

lees ook