"Ik zou niet staan waar ik nu sta zonder sociale media"

13 was ze nog maar in 2011, maar het internet vergaapte zich aan haar dansende wenkbrauwen-routine, waarvan ze een filmpje op YouTube publiceerde. Miljoenen kijkers over de hele wereld genoten mee hoe Sarah Ellen haar wenkbrauwen liet bewegen op de tonen van "Don’t stop the rock". Intussen is ze 19 en een gevierd Australisch fotomodel. Zopas trad ze opnieuw een trede hoger op de modellenladder door het gezicht te worden van het populaire ondergoedmerk "Bonds".

Haar bekendheid van 6 jaar geleden wist ze dus te verzilveren. "Ik had nooit gedacht dat die video op YouTube zo’n succes zou worden. Ik stond juist op het punt om naar de middelbare school te gaan en hield ervan om grappige filmpjes op YouTube te zetten. Maar deze ontplofte buiten alle proportie. Ik wist toen niet wat ik daarmee moest aanvangen", aldus Ellen op de Australische nieuwswebsite News.

Drie jaar later wist ze dat wel en verliet ze de school om zich voor honderd procent op een modellencarrière te concentreren: "Al vanaf het begin ben ik erg serieus bezig geweest met mijn carrière. Mocht ik nu al iets moeten zeggen tegen mijn jongere ik, wel, dan zou dat zijn dat het het allemaal waard geweest is."

Zopas schopte ze het dan tot ambassadrice van het ondergoedmerk Bonds. "Een droom die in vervulling ging", aldus Ellen, die zo in het rijtje van onder meer Miranda Kerr, Iggy Azelea en Pat Rafter komt, "De mode-industrie verandert voortdurend. Het doet goed dat ik daarvan kan deel uitmaken."

Het bleef niet alleen bij een succesvolle modellencarrière. Ze wist ook een rol te versieren in het megapopulaire "Neighbours": "Het was een droom die uitkwam. Zes maanden lang heb ik aan de opnames meegewerkt. Het was de ideale basis om uit te kijken naar andere series, films en televisieshows. Ik heb het altijd mijn doel gemaakt iets in de entertainmentwereld te kunnen betekenen."

Intussen heeft ze ook bijna 1 miljoen volgers op Instagram en Facebook én bijna 200.000 op Twitter: "Ik denk dat mijn persoonlijke aanpak de reden is van dat succes. Men wil zien hoe ik me in mijn dagelijkse leven bezig hou. Daardoor hebben ze het gevoel dat ze ook van mijn levenstocht deel uitmaken. Sociale media zijn een belangrijke factor tegenwoordig. Ik zou niet staan waar ik nu sta zonder die media."

lees ook