Elbow: "We komen naar Pukkelpop"

Elbow komt naar Pukkelpop. Dat heeft frontman Guy Garvey zich vanmiddag laten ontvallen bij Ayco op Radio 1. Een kleine slip of the tongue? Pukkelpop wil voorlopig niets bevestigen, dus op het officiële nieuws is het nog even wachten.

Een officiële reactie van Pukkelpop komt er voorlopig niet, maar het lijkt erop dat fans zich kunnen verheugen op een nieuwe passage van Elbow. De Britse band bekend van hits als "One day like this" en "The bones of you" stond ook al op de Kiewitse weide in 2008.

Bovendien heeft Elbow net een nieuw album uit, "Little fictions" en de band gaat touren. Zo staan ze zaterdag 19 augustus al op het Nederlandse festival Lowlands. Een uitstapje naar België is dus zeker niet ondenkbaar. Pukkelpop vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 augustus.

Elbow is overigens niet de eerste band die (per ongeluk) verklapt dat hij naar Pukkelpop komt. Eerder verscheen op de Facebookpagina van de Amerikaanse groep Interpol ook een filmpje met hun Europese tourdates, waarin ook Pukkelpop vermeld werd.

Bekijk hier een fragment uit het interview