Gregory Porter, Leyla McCalla en Warhaus nieuwe namen voor Dranouter

Dranouter Festival heeft zeven namen gelost voor de 43e editie van het driedaagse muziekfestival. Gregory Porter, Leyla McCalla en het Vlaamse Warhaus zijn de opvallendste. Eerder maakte de organisatie ook al bekend dat de Nederlanders van Doe Maar naar West-Vlaanderen afzakken.

De Amerikaan Gregory Porter (foto boven) zakt voor het eerst af naar Dranouter en zal op 6 augustus, de slotdag, spelen. De jazzmuzikant, die altijd een opvallende muts draagt, gaf vorig jaar nog een gesmaakt concert op het Cactusfestival in Brugge.

De Vlaamse inbreng is ook al verzekerd met Warhaus, de sensatie van het moment. Frontman Maarten Devoldere stond vorig jaar nog met Balthazar op het podium van het festival in de Westhoek maar komt nu terug met zijn zijn eigen band.

Het publiek mag zich ook nog opmaken voor de Amerikaanse folkartieste Leyla McCalla, de Oostenrijkers van Federspiel en de Italianen van Luca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare. Ook de Vlaamse bands Trio Dhoore en Lenny & De Wespen geven deze zomer afspraak op Dranouter.

De 43e editie van Dranouter vindt plaats op 4, 5 en 6 augustus. De gewone ticketverkoop start op 7 februari maar er zijn wel nog enkel vroegboek weekendtickets.