Inreisverbod naar de VS wordt enigszins versoepeld

Het inreisverbod van president Donald Trump voor inwoners van zeven overwegend islamitische landen wordt enigszins versoepeld. Mensen uit die zeven landen met een dubbele nationaliteit zullen de Verenigde Staten nu toch binnen mogen met hun andere paspoort. En de VS zal deze week dan toch vluchtelingen binnenlaten.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
John Kelly van Homeland Security op zijn persconferentie.

Het was het hoofd van Homeland Security, John Kelly, die het nieuws bekendmaakte op een persconferentie. 

Eerder was al bekendgemaakt dat Zwitsers die ook burger zijn van een van de zeven landen op de lijst, de VS binnen zouden mogen als ze een geldig visum hebben in hun Zwitsers paspoort. Dat nieuws kwam van het Zwitsers ministerie van Buitenlandse Zaken.

Toch vluchtelingen

Hoewel het presidentieel decreet van Donald Trump over het inreisverbod, de eerstvolgende 120 dagen ook geen vluchtelingen toelaat in de VS, zal Washington deze week toch 872 vluchtelingen toelaten. Dat heeft Kevin McAleenan van de US Customs and Border Protection vandaag aangekondigd.

De vluchtelingen die alsnog worden toegelaten op Amerikaans grondgebied krijgen een uitzondering omdat ze "ontberingen" ondergaan, en op het punt stonden om naar de VS af te reizen, aldus McAleenan.