Jazzveteraan Herbie Hancock komt opnieuw naar Gent Jazz

De Amerikaanse jazzlegende Herbie Hancock is op vrijdagavond 7 juli top of the bill op Gent Jazz Festival. Hancock, bekend van wereldhits als "Rockit" en "Cantaloupe Island", die werkt aan een nieuw studioalbum, zal op 7 juli ook nieuw werk brengen in Gent. De overige namen op de affiche die avond zijn Christian McBride's New Jawn, French Quartet, Ben Wendel en SCHNTZL.

Hancock stond in 2002 en 2008 ook al eens naar het festival op de Bijloke-site. De jazzpianist en -componist zal op 7 juli afsluiten op de main stage.

Eerder die avond staat de Amerikaanse bassist Christian McBride op het grote podium met zijn nieuwe kwartet Christian McBride's New Jawn, bestaande uit veteranen van de jazzwereld Josh Evans, Marcus Strickland en Nasheet Waits.

"McBride staat bekend als een begenadigd bassist met een palmares van meer dan 300 albums waar hij aan meewerkte. Hij speelde onder meer met grootheden als Sonny Rollins, McCoy Tyner, Freddie Hubbard en Pat Metheny, maar evengoed met artiesten als Sting of The Roots", aldus organisator Bertrand Flamang.

McBride en co worden voorafgegaan door French Quarter, een gelegenheidsproject dat een dwarsdoorsnede van de jonge Franse scène moet bieden, onder meer met de virtuoze trompettist Christian Scott.

Wendel en SCHNTZL op Garden S

Op de Garden Stage staan die avond de Canadese saxofonist Ben Wendel (foto onder) met gelijknamige groep en SCHNTZL, een minimalistische band uit de jonge Belgische jazzscene.

Gent Jazz maakte eerder met Norah Jones, Vincent Peirani & Emile Parisien, Omer Avital Quintet, Kleptomatics en Yves Peeters Gumbo al het programma voor zondag 9 juli bekend.