Kangoeroe verrast wielertoerist

"De opwinding van de dag: een aanval van een kangoeroe." Wellicht met een gevoel van opluchting publiceerde Peter Roberts een filmpje op Facebook waarop te zien was hoe een kangoeroe plots uit het niets opdook om over het hoofd van een vriend-wielertoerist te springen. Daarbij raakte het dier de helm van Michael Bland, maar de Australiër wist zich wel recht te houden op zijn fiets. Het voorval leverde alvast opmerkelijke beelden op.

"Michael mag zich erg gelukkig prijzen", aldus Roberts, die eraan toevoegde dat geen enkel dier gewond geraakt was bij het incident. De fietstocht met vrienden vond plaats in Humbug Scrub, in het zuiden van Australië.

"Dit gelooft toch niemand, als er geen beelden van zouden zijn", was een van de reacties op sociale media. Maar die beelden zijn er dus wel: