Mediaregulator legt boete op aan Radio Maria Kortrijk en Radio Haspengouw

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft twee lokale radio's beboet omdat ze vanop een niet-vergunde locatie uitzonden. Zowel Radio Maria Kortrijk als Radio Haspengouw krijgt een boete van 750 euro opgelegd.

De toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media stelde na een onderzoek vast dat de twee lokale omroepen uitzonden vanop een nieuwe zendlocatie. Maar ze hadden bij de VRM nog geen wijziging van de zendvergunning aangevraagd.

"Door het verhuizen van de zendinstallatie zonder de aflevering van een nieuwe zendvergunning af te wachten, hebben Radio Maria Kortrijk en Radio Haspengouw alle verplichtingen die gepaard gaan met de erkenning als lokale radio-omroeporganisatie en de toekenning van de daaraan gekoppelde zendmogelijkheden miskend", zo stelt de VRM.

"Door het onvergund verplaatsen van de zendlocatie worden immers ook alle overige vergunde karakteristieken (zoals bijvoorbeeld antennehoogte, kabellengte, uitzendvermogen,...) niet langer nageleefd."

Meest gelezen