Peter Capaldi stopt als Doctor Who

De 58-jarige Schotse acteur Peter Capaldi stopt met de rol van the Doctor in de BBC-reeks "Doctor Who". Hij maakte het verrassende nieuws bekend tijdens een radio-interview met de BBC. "Het is tijd om iets anders te gaan doen", aldus Capaldi die ook nog zei dat hij de reeks eind dit jaar verlaat. Capaldi was de 12e acteur die in de huid van de scifi-dokter kroop.
©BBC America/Courtesy Everett Collection

Capaldi heeft toch wel gemengde gevoelens bij zijn beslissing. "Ik ben bedroefd, ik hou van "Doctor Who". Het is een fantastisch programma om voor te werken. Maar ik voel dat het tijd is om iets anders te gaan doen."

De Schot nam de rol op in 2013, in navolging van Matt Smith. Zijn contract liep dit jaar ten einde. Maar toen de producers hem vroegen of hij het wilde verlengen, antwoordde hij toch neen. "Ik ben altijd al iemand geweest die heel veel verschillende dingen doet", verklaarde hij aan de BBC.

De nieuwe, tiende reeks van de serie start deze lente. De laatste aflevering met Capaldi zal met Kerstmis te zien zijn op televisie.