Rivierloodsen schorten hun actie op en beloodsen toch extra brede schepen

De rivierloodsen hebben hun aangekondigde actie opgeschort. De loodsen hadden ermee gedreigd vanaf middernacht geen extra brede schepen meer te beloodsen. Bijna een jaar geleden had Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) beloofd dat de rivierloodsen een premie zouden krijgen voor die beloodsing, maar door een administratieve fout wordt die premie uitbetaald aan de zeeloodsen.
Yorick Jansens

Weyts heeft nu beloofd dat de fout zo spoedig mogelijk zal rechtgezet worden, en hij heeft daarover een intentieverklaring ondertekend. Dat is voor de loodsen voldoende om geen actie te voeren. 

Eerder had de Beroepsvereniging van Loodsen gezegd niet te begrijpen waarom die fout nog altijd niet is rechtgezet.

De fout is begaan op vrij hoog niveau in de administratie, zei de vereniging, en ze kon dus ook maar op datzelfde niveau rechtgezet worden. Maar men was er nog steeds niet toe gekomen om dat op de agenda te plaatsen.

De loodsen dreigden er mee geen extra brede schepen meer af te handelen tot de fout was rechtgezet, maar nu zien ze dus af van hun actie.