Turkije ziet inkomsten uit toerisme drastisch dalen

In Turkije lagen de inkomsten uit toerisme vorig jaar bijna dertig procent lager dan in 2015. Dat blijkt uit officiële cijfers. Waarschijnlijk hebben terreurdaden en de mislukte staatsgreep toeristen afgeschrikt.

22,1 miljard dollar (20,6 miljard euro). Zoveel geld zag de toeristische sector in Turkije vorig jaar binnenstromen. Dat is liefst 29,7 procent minder dan in 2015, zo meldt het Turkse instituut voor statistiek.

De scherpe daling heeft waarschijnlijk veel te maken met de verschillende terreurdaden die vorig jaar in Turkije plaatsvonden. Zo vond in juni een zware aanslag op de luchthaven van Istanbul plaats waarbij meer dan veertig mensen stierven. Mogelijk heeft ook de mislukte staatsgreep van 15 juli vele toeristen afgeschrikt.