Zes Duitse tieners gestorven door CO-vergiftiging

De zes tieners die afgelopen weekend dood werden aangetroffen in een tuinhuis in het Zuid-Duitse dorpje Arnstein, kwamen allemaal om door een CO-vergiftiging. Dat hebben de politie en justitie gezamenlijk bekendgemaakt.

De jongens en meisjes waren 18 en 19 jaar oud. Ze hadden de avond ervoor afgesproken voor een feestje, in een tuinhuis dat zich op een afgelegen plaats bevindt.

De lichamen werden zondag gevonden door de eigenaar van het stuk grond waarop het tuinhuis staat, de vader van twee van de slachtoffers. Toen hij tegen de ochtend niets van hen gehoord had, werd hij ongerust en ging hij een kijkje nemen.

De politie sloot zondag al uit dat de jongeren waren omgebracht. Het gerecht zoekt verder uit waar het dodelijk gas vandaan kwam.

Wat is CO-vergiftiging?

Koolstofmonoxide of kortweg CO is een geurloos gas dat onder meer bij de onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen vrijkomt. Wie het langdurig inademt, kan het bewustzijn verliezen en zelfs overlijden. Elke winter opnieuw duiken berichten op van mensen die de dood vinden omdat hun kachel of boiler slecht is afgesteld. Of dat ook het geval was in het Duitse tuinhuis wordt nog verder onderzocht.