Meest recent

  Zesde persoon overlijdt na aanval met auto in Melbourne

  De aanval eerder deze maand van de bestuurder die in een drukke winkelstraat in de Australische stad Melbourne opzettelijk inreed op voetgangers, heeft een zesde dodelijk slachtoffer geëist. Een 33-jarige vrouw van Melbourne overleed in het ziekenhuis, zei een woordvoerder van de politie.

  AFP or licensors

  Bij de aanval op 20 januari vielen nog vijf andere doden, onder hen een baby van drie maanden en een tienjarig meisje. Volgens de politie liggen er nu nog negen mensen in het ziekenhuis, waarvan een persoon nog in kritieke toestand verkeert.

  De politie denkt dat de 26-jarige bestuurder "met opzet een aantal bestuurders raakte, met een gestolen wagen". Vorige week werd hij vijf keer aangeklaagd voor moord en in augustus moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

  De politie van de staat Victoria deelde mee dat de man een geschiedenis had van huiselijk geweld, psychiatrische problemen en verdovende middelen. Op de dag waarop hij inreed op de menigte werd hij door de politie achtervolgd omdat hij messteken uitdeelde aan zijn broer.