"Geldproblemen Johnny Depp zijn gevolg van spilzieke levensstijl"

Als Johnny Depp financiële problemen heeft, dan heeft hij die enkel en alleen aan zichzelf te wijten. De voorbije jaren heeft hij immers massaal geld over de balk gegooid. Dat zeggen zijn voormalige zakenmanagers. De Amerikaanse acteur heeft hen voor de rechter gesleept. Zij dienen op hun beurt een klacht tegen hem in.

De rechtszaak die Depp vorige maand tegen zijn voormalige zakenmanagers The Management Group heeft aangespannen, lijkt als een boemerang in zijn gezicht terug te keren.

De acteur van onder meer "Pirates of the Caribbean" had hen aangeklaagd, omdat ze hem naar eigen zeggen meer dan 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) verschuldigd waren. Nu dienen zij op hun beurt een klacht tegen hem in waarbij ze stellen dat hij zijn geldproblemen volkomen aan zichzelf te wijten heeft.

"Johnny Depp heeft geweigerd binnen de grenzen van zijn middelen te leven, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen over zijn financiële toestand", staat te lezen in de zogenoemde cross-complaint van The Management Group waarop Deadline de hand kon leggen.

Paardenboerderij

De lijst met extravagante uitgaven die Depp volgens zijn zakenmanagers de voorbije 17 jaar heeft gedaan, is lang. Zo heeft hij meer dan 75 miljoen dollar (70 miljoen euro) uitgegeven aan liefst 14 huizen waaronder een kasteel in het zuiden van Frankrijk, een aantal eilanden van de Bahama's, verschillende panden in Hollywood, meerdere penthouses in Los Angeles en een paardenboerderij in Kentucky.

Daarnaast spendeerde hij 18 miljoen dollar (16,7 miljoen euro) aan een luxueus jacht van 45 meter lang en trok hij 3 miljoen dollar (2,8 miljoen euro) uit om de as van journalist Hunter Thompson uit een kanon te schieten.

Wijn

Maandelijks had Depp 30.000 dollar (27.800 euro) nodig voor exclusieve wijnen die hij van over de hele wereld liet aanvliegen evenals 300.000 dollar (287.000 dollar) om zijn persoonlijke leger van bedienden van 40 man sterk te bekostigen. Zijn persoonlijke beveiliging en die van zijn kinderen kostte zowat 150.000 dollar (139.000 euro) per maand.

Zich verplaatsen zou hij volgens The Management Group enkel per privévliegtuig hebben gedaan. Daarvoor moest hij elke maand tot 200.000 dollar (185.000 euro) ophoesten.

Platenlabel

Toch heeft Depp niet alleen aan zichzelf gedacht. Door de jaren heen heeft hij zijn vrienden, familie en sommige van zijn medewerkers financieel gesteund voor een totaalbedrag van 10 miljoen dollar (9,2 miljoen euro). Hij stopte voorts 4 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) in een platenlabel van een jeugdvriend dat hem geen cent winst heeft opgeleverd.

Deze rechtszaak volgt op de turbulente scheiding tussen Depp en Amber Heard. Die is pas begin deze maand officieel uitgesproken na maandenlang gehakketak. De twee bereikten uiteindelijk een compromis waarbij Depp zijn ex 7 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) moet betalen.