Dit zijn de 10 best bekeken afleveringen van "Thuis" ooit

Januari 2017 was een topmaand voor "Thuis". Liefst 4 afleveringen hebben zich een weg gebaand naar de top 10 van best bekeken afleveringen ooit. Om dat te vieren, zet Eén die volledige top 10 op een rijtje.

10. Marianne en Rosa klinken

 • Aflevering van 5 januari 2017
 • Haalde 1.485.815 kijkers

Na hun jarenlange vete klinken Rosa en Marianne op hun plannetje tegen William. Het geld laat nog even op zich wachten, maar Marianne blijft trouw aan haar belofte: ze zal Rosa voor de geleverde prestaties belonen.

Iets minder vriendschappelijk gaat het eraan toe tussen Peter en Tom. Peter is nog altijd razend, omdat Tom niet kon beletten dat Karin Eddy's advocate wordt in het proces over de dood van Lucas. Peter trekt een streep onder hun jarenlange vriendschap en trouw.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

9. Danny gijzelt Emma

 • Aflevering van 23 november 2015
 • Haalde 1.490.681 kijkers

Danny ontsnapt uit de gevangenis en gijzelt Emma voor de tweede keer. Hij houdt haar en de hoogzwangere Sam vast in het atelier van De Kabouters.

Danny is slechts op één ding uit: wraak. Sam probeert te ontsnappen, maar die poging mislukt. Bovendien loopt de onderhandeling tussen Tim en Danny compleet in de soep.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

8. Femke bevalt van Vic

 • Aflevering van 16 januari 2017
 • Haalde 1.493.827 kijkers

Het proces van Eddy na de tragische dood van Lucas geeft Femke zoveel stress dat ze vroegtijdige weeën krijgt in de rechtbank.

Twee maanden voor de uitgerekende datum wordt Vic geboren. Hij is nog klein en breekbaar, maar Peter en Femke zijn in de zevende hemel met hun prille, nieuwe gezinsgeluk.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

7. Lucas is geboren

 • Aflevering van 17 maart 2014
 • Haalde 1.499.593 kijkers

Een brede glimlach op de snoet van Femke de dag na de geboorte van haar eerste kindje Lucas. Niemand die toen kon vermoeden welk verschrikkelijk lot de kleine man te wachten stond. En Peter? Die moest zijn toenmalig lief Peggy op dat moment nog gaan uitleggen dat hij papa was geworden van de zoon van haar voormalige beste vriendin.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

6. Femke krijgt vroegtijdige weeën

 • Aflevering van 13 januari 2017
 • Haalde 1.502.857 kijkers

De harde woorden van Karin Baert aan het adres van Peter tijdens het proces van Eddy veroorzaken zoveel spanningen bij Femke dat ze vroegtijdige weeën krijgt. Iedereen leeft opnieuw volop mee met het koppel en kruist de vingers opdat het gezinsgeluk van Femke en Peter nu eindelijk een happy ending krijgt.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

5. Marianne en Geert zijn voorgoed uiteen

 • Aflevering van 6 januari 2015
 • Haalde 1.510.295 kijkers

Groot verdriet ten huize Bastiaens in seizoen 20 wanneer Marianne te horen krijgt dat Geert nooit zal terugkomen. Ze is compleet ontroostbaar en verneemt daar bovenop dat ze naar boven moet verhuizen. Tegelijk herstelt haar beste vriendin Jenny op dat moment van een hartaanval.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

4. De eerste dagen van Vic

 • Aflevering van 18 januari 2017
 • Haalde 1.517.527 kijkers

Terwijl Femke en Peter samen met hun familie op de roze babywolk vertoeven, valt de uitspraak in het proces Eddy. Hij houdt zijn eigen slotpleidooi en krijgt 5 jaar cel. Een domper op het nieuwe babygeluk van Peter en Femke.

Gelukkig staan Nancy, Britney en Renzo paraat met tonnen steun en lieve woordjes. Dit laat de ouders niet onberoerd en ze bekronen Renzo en Britney tot peter en meter van de kleine Vic.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

3. Jens sterft na een ongeval

 • Aflevering van 23 december 2015
 • Haalde 1.518.044 kijkers

Net op het punt dat Jens zijn leven met Lena in Amerika zou opbouwen, rijdt een auto hem aan. Hij sterft ter plaatse. Zijn beste vriendin Paulien blijkt achter het stuur van de betrokken wagen te zitten.

Tegelijk slaan bij Peter de stoppen volledig door wanneer hij Peggy bij Lucas ziet en denkt dat ze hem iets wil aandoen. Het komt tot een hardnekkig gevecht tussen de ex-geliefden. Daarnaast duikt Hélène opnieuw op. Ze vertelt de waarheid over William en de moord op Geert en wordt aangehouden door de politie.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

2. Danny schiet Toon neer

 • Aflevering van 24 november 2015
 • Haalde 1.531.409 kijkers

De spanning stijgt ten top wanneer Toon tijdens de gijzeling van Sam en Emma probeert Danny te overmeesteren. Hij krijgt helaas pepperspray in zijn gezicht en er vallen twee schoten. Zowel Toon als Danny zijn geraakt.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU

1. Het jubileumfeest van Frank en Simonne

 • Aflevering van 26 juni 2015
 • Haalde 1.566.082 kijkers

Het jubileumfeest van het "oerkoppel" Frank en Simonne was goed voor het meeste kijkers ooit. Een act van Peggy en Renzo en een striptease van Toon kleuren deze seizoensfinale. Luc komt het feest verstoren en probeert nadien een einde aan zijn leven te maken.

Bekijk de volledige aflevering op VRT NU