Griepepidemie in ons land wordt intenser

De griepepidemie in ons land wordt intenser. Het aantal consultaties voor griepsymptomen is nog verder gestegen, tot 648 mensen per 100.000 inwoners, meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). De intensiteit van de epidemie wordt nu niet langer als "laag", maar als "matig" beschouwd.

Tussen 23 en 29 januari zijn er per 100.000 inwoners 648 naar de huisarts getrokken met griepsymptomen. Het gaat daarbij om mensen van alle leeftijdsgroepen, meldt het WIV.

Ook voor de acute luchtwegeninfecties, zoals sinusitis, faryngitis, bronchitis of oorontstekingen, is het aantal raadplegingen bij een huisarts voor alle leeftijdscategorieën vorige week toegenomen, meldt het Instituut.

De epidemische drempel van 140 raadplegingen per 100.000 inwoners werd drie weken geleden voor het eerst overschreden. Sindsdien is de griep aan een opmars bezig.

Het WIV raadt iedereen aan om zo snel mogelijk een huisarts te raadplegen bij griepsymptomen, en om thuis te blijven en overbodig contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden.