Joy Anna Thielemans verdwijnt "over minder dan 10 dagen" uit "Thuis"

Over minder dan 10 dagen verdwijnt Jana Blomaert definitief uit "Thuis". Dat laat Joy Anna Thielemans op Twitter verstaan. Zij vertolkt het personage sinds 2012.
© Jason Asare

Het was al even bekend dat ze uit "Thuis" zou verdwijnen, maar nu is de exit van Thielemans uit de populaire soap op Eén nakend. Dat laat ze zelf verstaan op Twitter. "Het is al minder (dagen) dan het aantal vingers op uw twee handen", antwoordt ze op een tweet van iemand die haar vraagt wanneer ze precies voor het laatst op tv is te zien.

Op 1 december vorig jaar vond de laatste draaidag van Thielemans op de set van "Thuis" plaats. De actrice vertrekt op eigen verzoek uit de serie omdat ze meer tijd aan nevenprojecten wil besteden. Alles samen speelde ze ruim 4 jaar de rol van Jana Blomaert.

"Thuis" neemt de jongste tijd van heel wat acteurs afscheid. Zo verlieten Janine Bischops (Jenny Verbeeck) en Chris Boni (Yvette De Schrijver) de serie definitief. De verhaallijn van Mathias Vergels (Lowie Bomans) is tijdelijk stopgezet. Begin dit jaar raakte bekend dat ook Bill Barberis (Toon Vrancken) de deuren van "Thuis" achter zich dichttrekt.