Klaroenblazer Antoine Verschoot (91) overleden

Ieper is in rouw na het overlijden van klaroenblazer Antoine Verschoot (91). Verschoot blies meer dan 60 jaar lang de "Last post" onder de Menenpoort. "Hij blies de "Last post" meer dan 15.000 keer en raakte zo bekend in binnen- en buitenland", meldt de burgemeester van Ieper, Jan Durnez.

Een van de bekendste inwoners van Ieper is op 91-jarige leeftijd overleden. Antoine Verschoot blies meer dan een halve eeuw lang de "Last post" onder de Menenpoort in Ieper.

"Door zijn lange staat van dienst, zijn toewijding en zijn sympathieke karakter werd Antoine Verschoot vorig jaar voorgedragen als ereburger van Ieper. Hij was uitzonderlijk verdienstelijk voor de stad en haar uitstraling", meldt burgemeester Jan Durnez.

Durnez en het stadsbestuur betuigen hun medeleven aan de familie van Antoine Verschoot. Verschoot laat een echtgenote, drie kinderen en zes kleinkinderen achter.

Antoine Verschoot blies op 13 december 2015 voor het laatst de "Last post" onder de Menenpoort. Bekijk hier de reportage over het afscheid van de klaroenblazer.