Overlevende aanslag Boston trouwt met brandweerman die haar redde

Cupido schuilt vaak in onverwachte hoek. Roseann Sdoia (48) werd in de nasleep van de Marathon in Boston onverwacht verliefd. Ze verloor toen een been en had nooit kunnen denken dat haar toenmalige redder in nood, brandweerman Mike Materia (37), haar man zou worden. Maar nu staat het koppel op trouwen, meldt de New York Post.
Mike wachtte Roseann in 2013 op aan het revalidatiecentrum, toen ze naar huis mocht

Roseann Sdoia is een langeafstandsloopster. Toch liep ze in april 2013 niet mee in de marathon van Boston. Ze supporterde aan de zijlijn, waar ze werd getroffen door een van de bommen. Het verdict was hard: ze verloor een been.

De ontmoeting

Meteen na de aanslag werd Sdoia afgevoerd naar het ziekenhuis. In het gezelschap van brandweerman Mike Materia. Hij schoot haar meteen na de explosies ter hulp, en week onderweg naar het Massachusetts General Hospital geen meter van haar zijde. "Ik dacht dat ik zou sterven, maar hij bleef me geruststellen", zo vertelt ze aan de New York Post. "Hij heeft me leren kennen op de ergste dag van mijn leven."

Toen al had Sdoias oplettende moeder in de gaten dat er misschien wel iets moois zou kunnen bloeien tussen de twee. "Zij vond hem meteen knap. En ze vond het nodig om mij dat in het ziekenhuis duidelijk te maken. Ik moest haar even met beide voeten op de grond zetten: ik had net op een haar na een explosie overleefd", zegt ze.

De eerste vlinders

Enkele dagen na de aanslag zocht Materia haar opnieuw op in het ziekenhuis, hoewel ze op de afdeling intensieve zorg lag. Op haar moeder maakte hij meteen een innemende eerste indruk. "Ik was niet meteen weg van hem, maar dat wijt ik aan de morfine. We kunnen daar samen wel om lachen nu", zo blikt ze terug.

In de daarop volgende weken raken ze bevriend en groeien ze stilaan naar elkaar toe. Materia staat Sdoia bij tijdens haar revalidatie, zowel op fysiek als emotioneel vlak. "Ik begon toen gevoelens voor hem te krijgen, omdat hij zo lief en zorgzaam was voor mij. En zijn lach was simpelweg onweerstaanbaar", zegt ze.

Het aanzoek

In juni 2013, twee maanden na de aanslag, gaan ze voor het eerst op date. En van het een kwam het ander. Ruim 3,5 jaar na dat eerste afspraakje heeft Mike haar nu ten huwelijk gevraagd, via hun hond Sal. "Ons huisdier droeg een speciale penning met daarin volgende zin gegraveerd: Mike wil iets weten... of je met hem wil trouwen. Romantischer dan dat wordt het niet meer", zegt Sdoia daarover.

Het koppel stapt in het najaar in het huwelijksbootje. "Ik heb het gevoel dat sommige dingen gebeuren met een reden", besluit Sdoia. Met haar revalidatie verloopt alles prima. Ze heeft intussen een prothese gekregen en loopt intussen af en toe weer wedstrijden voor het goede doel.