Verdachte aanslag Bardomuseum opgepakt in Duitsland

Een Tunesiër die is opgepakt in Duitsland en die verdacht wordt van het plannen van een aanslag, was mogelijk ook betrokken bij verschillende aanslagen in Tunesië, waaronder die op het Bardo-museum in 2015. Dat meldt het Duitse parket.
(archiefbeeld, kogelgaten in het Bardomuseum)

Bij een reeks huiszoekingen in Duitsland zijn verschillende verdachten opgepakt, onder wie een Tunesiër die vermoedelijk een nieuwe aanslag aan het plannen was. "We onderzoeken of de verdachte mee verschillende aanslagen in Tunesië heeft gepland", meldt het parket. Het gaat om de aanslag in het Bardomuseum in 2015 en een aanslag in de Tunesische stad Ben Guerdane vorig jaar.

De aanval op het Bardomuseum in Tunis op 18 maart 2015 kostte het leven aan 23 mensen, onder wie een Belg. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS. Bij de bestorming van Ben Gardane, een stadje aan de grens met Libië, op 7 maart 2016 probeerden IS-strijders de stad in te nemen. Ze werden echter teruggedrongen door de Tunesische strijdkrachten. De gevechten in de regio hielden drie dagen aan.

Bij de politieactie hebben meer dan 1.100 Duitse politieagenten zo'n 54 huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij zijn naast de Tunesiër ook verschillende andere verdachten opgepakt.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.