Vertragingen op Schiphol door problemen bij luchtverkeersleiding

Er zijn vertragingen op de luchthaven van Schiphol in Nederland door technische problemen met de luchtverkeersleiding. Dat meldt Eurocontrol. Wie vanuit de Amsterdamse luchthaven vertrekt, neemt het best een kijkje op de site van de luchtvaartmaatschappij.

"Er is een ernstig technisch probleem op de luchthaven van Amsterdam waardoor heel weinig vliegtuigen kunnen landen", meldt Eurocontrol vanmorgen. "Door een technische storing bij de luchtverkeersleiding zijn er vertragingen op Schiphol", klinkt het bij de luchthaven zelf. "Op dit moment is niet duidelijk hoelang de vertragingen zullen duren. De luchtverkeersleiding werkt aan een oplossing."

De technische problemen zijn intussen opgelost, maar er zal nog vervolghinder zijn. Wie een vlucht heeft vanaf Schiphol, wordt geadviseerd om de websites van de luchthaven en van de luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden.