Vrouw uit Tielt krijgt 600 euro boete voor racistische uitlatingen

Een vrouw van 42 uit Tielt is veroordeeld tot 600 euro boete wegens racistisch gedrag. De vrouw had zich in november 2015 op Facebook racistisch uitgelaten over de Afrikaanse uitbaatster van een restaurant in Meulebeke. De vrouw had zich bij een bezoek aan het restaurant misdragen en was er daarom buitengezet. De vrouw moet ook aan het slachtoffer een vergoeding betalen.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De feiten speelden zich af in november 2015, toen de vrouw samen met enkele vrienden een pizzeria in Meulebeke bezocht. Ze had te veel gedronken en slingerde de Afrikaanse uitbaatster een reeks verwijten naar het hoofd.

De vrouw werd uiteindelijk de zaak uitgezet. Op Facebook liet ze haar ongenoegen daarover blijken, ze plaatste erg grove racistische berichten op haar eigen pagina maar ook op die van het restaurant.

De vrouw kwam niet opdagen op het proces. Als ze de geldboete niet betaalt, krijgt ze een gevangenisstraf van 14 dagen. Aan het slachtoffer moet de beklaagde een schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Het slachtoffer zelf vraagt nog steeds om excuses van de vrouw.