600 werknemers Caterpillar protesteren voor Waalse regeringszetel

Zo'n 600 werknemers van Caterpillar in Gosselies zijn vanochtend gaan betogen voor de zetel van de Waalse regering in Namen. Een delegatie van vakbondsvertegenwoordigers werd ontvangen door minister-president Paul Magnette (PS).

De werknemers eisen onder meer dat de wet-Renault, over grote herstructureringen, wordt gewijzigd. De manifestanten hielden zich rusting, al hadden ze wel fluitjes meegebracht en gooiden ze van tijd tot tijd bommetjes om hun aanwezigheid kenbaar te maken.

Na een gesprek van ongeveer anderhalf uur met Magnette en enkele ministers, spraken de vakbondsvertegenwoordigers van een "positieve" ontmoeting. De Waalse ministers beloofden naar verluidt nogmaals dat ze de werknemers zullen verdedigen en dat ze de gronden willen recupereren. Ze zullen ook alles in het werk stellen om de leeftijd voor brugpensioen te verlagen. De bonden willen brugpensioen vanaf 52,5 jaar.