"Het huis" verkast naar Zuid-Afrika

De opnames van het derde seizoen van "Het huis" vinden plaats in Zuid-Afrika en niet langer in België. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en bevestigt tv-maker Eric Goens aan deredactie.be. "Ik wil de gewenning voor zijn."
© VRT

Het is al twee seizoenen een groot kijkcijferkanon: "Het huis", het programma op Eén waarin Goens bekende Vlamingen meeneemt naar een idyllisch huis in de buurt van Leuven waarna ze 24 uur lang hun ziel blootleggen.

Voor het derde seizoen neemt Goens de wijk naar Zuid-Afrika. In de buurt van de stad Wellington heeft hij een nieuwe residentie gevonden waar hij zijn gasten voortaan zal ontvangen. "Ik wil niet in herhaling vallen", verklaart hij de verhuizing aan deredactie.be. "Het programma heeft nood aan een andere locatie."

Daarnaast wil Goens voorspelbaarheid vermijden. "Ik wil de gewenning voor zijn, meer nog bij de gasten dan bij de kijker. Ik wil dat gasten opnieuw voor het grote onbekende staan wanneer ze aan het programma deelnemen."

Wie precies langskomt in het nieuwe seizoen, wil en kan Goens niet kwijt. De opnames vinden de komende maanden plaats. In het najaar komen de nieuwe afleveringen op televisie.