"Ik zie haar nog altijd zo graag"

Er was geen ontsnappen aan, de afgelopen dagen. Actrice Winona Ryder die tijdens de uitreiking van de SAG Awards met een uitgebreid arsenaal aan gezichtsuitdrukkingen de speech van David Harbour aanhoorde. Harbour acteert naast Ryder in het winnende "Stranger things" en greep de gelegenheid aan om het inreisverbod van Donald Trump te hekelen. Hoe krachtig zijn speech ook was, het was de 45-jarige Ryder, intussen 2 keer voor een Oscar genomineerd, die met nog meer aandacht ging lopen. En dat vond Harbour niet erg, zo vertelde hij aan lifestylewebsite Vanity Fair.

Mocht u op een andere planeet geleefd hebben de afgelopen dagen, het begon allemaal met deze speech:

Het viel sociale media onmiddellijk op dat er iets opvallenders op het podium te zien was dan de speechende Harbour:

Er werd ook gegist naar het waarom van de gezichtsuitdrukkingen van Ryder. Volgens een collega-acteur hoorde ze niet goed wat Harbour zei en reageerde ze daarom zo vreemd. Ook zou Harbour een andere versie van een oorspronkelijke tekst voorgelezen hebben, wat Ryder dan weer verbaasd zou hebben.

Wat er ook van zij, Harbour was in ieder geval erg gecharmeerd door Ryders reacties: "Ik zie haar zo graag. Haar gezicht is zo expressief. Wat een bewonderenswaardige kwaliteit. Het is zo leuk te zien dat er zulke mensen zijn die tijdens een vlammende speech er toch de zottigheid van inzien. En de pret zoals bij deze op en top geweldige, gevoelige, krachtige actrice. Ik vond het geweldig. Als ik haar terug zie voor de opnames, dan zullen we er zeker grappen over maken."

Grappen werden er sowieso al gemaakt op het internet, met deze als voorlopig hoogtepunt:

lees ook