"Met dank aan de kokosolie, geduld en aan brute kracht"

Was hij te nieuwsgierig of gewoon nog te speels? De 8 maanden oude hond Blaze mocht alvast aan den lijve ondervinden dat het altijd oppassen geblazen is om iets nieuws uit te proberen. Hij raakte afgelopen maandag immers klem in een autowiel. De brandweer van Butte, in de Amerikaanse staat Montana, moest alvast opgetrommeld worden om het dier uit zijn hachelijke positie te bevrijden.

De eigenaar van Blaze, die de hond voordien enkele uren alleen gelaten had, had het dier eerst naar de plaatselijke dierenarts gebracht, maar die wist niet hoe hij deze situatie moest aanpakken. Daarom belde hij de brandweer, die al snel een oplossing vond met onder meer kokosolie.

"Met heel veel kokosolie, geduld, het plooien van de oren en het uitrekken van het vel van de hond, zijn we erin geslaagd de kop van Blaze uit het wiel te halen. Zonder de hulp van extra materaal, dat wel, maar met dank aan de brute kracht van een van onze brandweermannen", liet de brandweer daarna weten.

"Laat het een belangrijke les zijn voor deze jonge hond. En we hopen dat we in de toekomst niet meer moeten uitrukken, waarbij een speelse hond in een levensbedreigende situatie terechtkomt.”

Hier beneden kunt u de foto’s van deze situatie bekijken: